Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

een eigenzinnige blik op de literatuur

(Page 1) | 2 | newer

  0 0

  Ter gelegenheid van Gedichtendag 2010 interviewde Cunera van Selm Rutger Kopland. Over de vergeetachtigheid na zijn ongeluk en de moeite om nog te dichten.

  0 0

  Onlangs werd vereniging Martijn verboden, om het enkele feit dat de vereniging vond dat seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen mogelijk moesten zijn. En of je het nu wel of niet eens bent met het streven, met de mening van Martijn – een vereniging verbieden vanwege het uitdragen van een niet-strafbare mening is eng, heel eng. (In haar vonnis ontkent... Lees verder »

  0 0

  Een rapport van de diefstal Niets van waarde werd meegenomen. Maar de wezens van deze woning, de vogelstemmigen, waren geschrokken. Ze gleden weg door het ingeslagen achterraam waardoor de nacht naar binnen kwam. Hij kwam thuis en vond laden uitgerukt, kleren rondgestrooid. Nergens waren de vreemdelingen niet geweest, niets was niet aangeraakt of zou misschien ooit nog schoon aanvoelen. En... Lees verder »

  0 0

  Gisteren publiceerden we op Tzum.info al het interview met schrijver Arnon Grunberg in Altijd Wat. Nu is ook het extra materiaal van het interview (niet uitgezonden op televisie) beschikbaar.

  0 0

  Met o.a. Lejo Siepe die de documentaire ‘De taal van het verlangen’ voor Stichting Beeldlijn maakte. Een mooie documentaire over de dichter voor en na het auto-ongeluk. De documentaire wordt vanavond herhaald om 23.30 uur op Nederland 2. Voor mensen die niet zo lang kunnen wachten klik hier. Op de radio besprak Bas Kwakman de stand van de poëzie na... Lees verder »

  0 0

  Het Letterkundig Museum krijgt de buste, nou ja kop, van Belcampo niet. En ook de O.B. of U.B. van Groningen krijgen de buste van de schrijver die jarenlang in Groningen woonde niet in handen. De bibliotheek van Rijssen onthult komende zaterdag het beeld dat komiek Harm Achteresch (inmiddels overleden) liet maken van de schrijver die opgroeide in deze Overijsselse gemeente.... Lees verder »

  0 0

  Op HP/De Tijd een interview met Kopland uit februari. Over schrijven, wetenschappelijk succes, de dood en geluk: ‘Als ik een aantal mensen gelukkig heb gemaakt, of iets voor ze heb kunnen betekenen, vind ik dat zinvol. Maar verder… De definitie van geluk is in wezen een nonsensikale, overbodige discussie. Iedereen weet wat het is, maar precies zéggen wat het is,... Lees verder »

  0 0

  Nimmer dralend Het lezen van boeken op een e-reader heeft veel voordelen, ik zal het niet ontkennen, maar soms komt er een boek langs waardoor je weer meteen een ‘old school’-lezer wordt. C.J. Aarts en M.C. van Etten (op de voorkant staat natuurlijk ‘&’ in plaats van ‘en’) maakten een jubileumboek voor uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Het ietwat saaie... Lees verder »

  0 0

  Enkele beelden van de geluidsopnamen van Paul Auster in de studio tijdens het voorlezen van zijn boek Winterjournal (Winterlogboek, in het Nederlands uitgegeven door De Arbeiderspers).

  0 0

  (Gerrit Komrij in 2009 in zijn huis in Vila Pouca, foto: Dolf Verlinden) Op Nu.nl vijf foto’s die verslag doen van de begrafenis van Gerrit Komrij in het Portugese dorp Vila Pouca da Beira, gisteren aan het einde van de middag. Meer ANP-foto’s op de site van De Volkskrant.

  0 0

  George Bush is a complete spa! Ik heb altijd een zwak gehad voor ‘valse vrienden’, woorden die op een woord in een andere taal lijken, en de indruk geven dezelfde inhoud te hebben, maar in werkelijkheid iets anders betekenen.        Vroeger maakte ik lijstjes, zoals ik – waarschijnlijk in een zucht de wereld ordentelijker en wie weet toegankelijker te maken... Lees verder »

  0 0

  Kun je wennen aan de dood? Tijdens het schrijven van zijn roman Godenslaap ontdekte Erwin Mortier een boek waarin een eenvoudige verpleegster haar ervaringen in een militair hospitaal in Engeland na 1914 beschrijft. Mortier was onder de indruk: ‘Deze vergeten vrouwenstem, die op haar unieke wijze aan een facet van de Eerste Wereldoorlog gestalte heeft gegeven.’ Na het uitbreken van... Lees verder »

  0 0

  Op de dag dat Vers voor de pers in Amsterdam gehouden wordt, de dag waarop uitgevers hun nieuwe boeken voorstellen, staat er een weinig rooskleurig beeld van de boekenmarkt in de Volkskrant. Volgens literair ageent Paul Sebes wordt de markt beheerst door damesporno, voetballers en koken. Ook uitgeverijmedewerkers (anoniem geciteerd) zijn weinig positief over de toekomst. ‘Het gaat dramatisch slecht.... Lees verder »

  0 0

  Vers voor de pers: in de catalogus van uitgeverij Van Gennep staat de aankondiging dat er ook in 2014 een Scheurkalender van de poëzie verschijnt. Net als Van Oorschot gaat Van Gennep dus door met het uitgeven van poëziekalenders. De eerste scheurkalender werd gemaakt door Gerrit Komrij. Na diens overlijden vorig jaar nam Chrétien Breukers het stokje over. Dat was... Lees verder »

  0 0

  Anne-Gine Goemans heeft met de Duitse vertaling van Glijvlucht de M-Pionier prijs gewonnen, dat heeft De Geus zojuist bekend gemaakt.

  0 0

  Vers voor de pers. De oplage van het Boekenweekgeschenk van Anna Enquist bedraagt 16.000 exemplaren. Dat maakte het CPNB vandaag bekend op Vers voor de pers. Enquist droeg voor uit de bundel Een kooi van klank en zal op Gedichtendag ook met pianist Ivo Jansen optreden. Dit jaar is het voor het eerst Poëzieweek van 31 januari tot en met... Lees verder »

  0 0

  Vijftig tinten grijs van E.L. James is bekroond met een Platina boek (500.000 verkochte exemplaren), dat heeft CPNB zojuist bekend gemaakt. De Gouden boeken (250.000 verkochte exemplaren of 100.000 voor kinderboeken) zijn toegekend aan: Het Dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik van Jet Boeke Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij) van Francine Oomen Gezond genieten met Sonja Bakker van... Lees verder »

  0 0

  Nadat Uitgeverij Lemmens afgelopen juni failliet ging ‘hebben een tiental auteurs en vrienden van Lemmens getracht om samen met uitgever Erik Zwiers de uitgeverij nieuw leven in te blazen. Na zes maanden is echter gebleken dat er onvoldoende basis is om Lemmens nog langer te kunnen voortzetten. Alle activiteiten zijn per onmiddellijk gestaakt.’, aldus een persbericht van Lemmens.

  0 0

  Vers voor de pers. Vandaag werd bekend gemaakt welke boeken het meest zijn verkocht in 2012: De top 10: 1 Vijftig tinten grijs • E L James Prometheus €15,00 2012 (664.557 exemplaren) 2 Vijftig tinten donkerder • E L James Prometheus €15,00 2012 (381.361 exemplaren) 3 Vijftig tinten vrij • E L James Prometheus €15,00 2012 (323.719 exemplaren) (200.000-250.000 exemplaren)... Lees verder »

  0 0
 • 01/11/13--00:57: Foto: Voorlezen
 • Voorlezen, originally uploaded by coen peppelenbos. Er liepen honderden mensen rond op Vers voor de pers. Er deed een dame heel erg haar best om voor te lezen achter een microfoon. Een pr-dame zat er naar te luisteren. De rest van het publiek wilde niet voorgelezen worden. Maar in de fijne jeugdruimte van de OBA kwam je tussen al die... Lees verder »

(Page 1) | 2 | newer